Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

22 maja 2012

Warszawa pełną gębą - nowy przewodnik po restauracjach

11 maja ukazała się w sprzedaży książka "Warszawa pełną gębą" - przewodnik po restauracjach 2012. kuchnia+ objęła patronat medialny nad książką.

Książka przedstawia subiektywną listę najciekawszych restauracji, lokali gastronomicznych i klubokawiarni w Warszawie. Podzielona jest na rozdziały dotyczące poszczególnych kuchni świata - Afryka, Ameryka, Europa, Azja, Kuchnia Międzynarodowa i wiele innych. Opis każdej restauracji opatrzony jest praktycznymi ikonkami informującymi, czy lokal ma bezprzewodowy internet, czy jest przyjazny dzieciom i niepełnosprawnym, czy można przyjść z psem itp. Przewodnik podaje także przykładowe dania z karty wraz z cenami.

W związku ze zbliżającymi się Mistrzostwami Europy w Piłce nożnej, tegoroczna edycja książki nawiązuje także do tematyki mistrzostw. Maciej Nowak przygotował specjalny rozdział dla smakoszy szybkiego jedzenie w drodze na mecz.

„Wydaje się, że nadchodzący piłkarski czerwiec stanie się dla warszawiaków momentem przełomowym. A konkretnie – dla warszawskiej gastronomii, która poczuła wiatr w żaglach. W ostatnich miesiącach na potęgę urządzane są nowe lokale, których pierwszymi klientami mają być kibice.” - pisze Maciej Nowak

„Przewodnik po restauracjach. Warszawa pełną gębą”, będzie można kupić w EMPiK-ach, na www.kulturalnysklep.pl i przez infolinię 801 130 000 lub 0-22 555 44 00. Książkę opracował zespół stołecznej redakcji „Gazety Wyborczej”; wydawcą jest Agora SA. Autor: Maciej Nowak, redakcja: Renata Janc.

powrót