Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

27 maja 2014

"Ugotuj swój biznes" już w księgarniach!

Nakładem Wydawnictwa Illuminatio ukazała się książka "Ugotuj swój biznes" autorstwa Rachel Hofstetter. Kuchnia+ jest patronem medialnym książki. Zapraszamy do lektury!

Moda na gotowanie trwa i ciągle się rozwija. Blogi, książki kucharskie, warsztaty, targi, zdrowa żywność, wszystko co związane z kulinariami budzi niezwykły entuzjazm. Wokół nas coraz więcej pysznego jedzenia, a to ktoś wypieka bezglutenowe pieczywo, ktoś inny produkuje niskocukrowe przetwory, a jeszcze ktoś wytwarza domowe karmelki. To ludzie, których łączy pasja i którym pewnie nie raz przeszło przez myśl, by zamienić tę pasję w biznes. Dlatego koniecznie powinni sięgnąć po książkę Rachel Hofstetter "Ugotuj swój biznes".

To publikacja, w której autorka przedstawiła sylwetki i wywiady z amerykańskimi przedsiębiorcami, którym się udało wprowadzić swoje produkty na rynek gastronomiczny.

Dzięki nim dowiemy się między innymi: jak bez znajomości i doświadczenia stworzyć markę rozpoznawalną na rynku krajowym; jak umówić się na spotkanie z handlowcami dużych sieci handlowych; co musisz wiedzieć o prawnych regulacjach rynku spożywczego; dlaczego mały budżet początkowy może okazać się twoim sprzymierzeńcem; jakie są rady dla firm zajmujących się produktami bezglutenowymi, organiczną żywnością, winami i napojami alkoholowymi; co każdy przedsiębiorca chciałby usłyszeć już na pierwszym etapie zakładania firmy; dlaczego robienie tego, co się kocha, jest zawsze dobrym pomysłem.

Od smakowych maseł czekoladowych, przez domową granolę i sos do spaghetti, po wina kalifornijskie w przystępnych cenach - osobom prowadzącym te biznesy udało się podbić amerykański rynek, i zaczęły one zarabiać na swojej miłości do jedzenia i gotowania. Poznaj różnorodność branży kulinarnej, poświęcenie i drogę do sukcesu przedsiębiorców, którzy udowodnili, że można swoje ulubione potrawy zmienić w dobrze prosperujący biznes kulinarny.

powrót