Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

10 lutego 2012

Tomasz Deker zaprasza na 2. edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych

Pierwsza edycja przerosła największe oczekiwania. Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne są odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu zajęcia w Trójmieście.


Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera, najlepszego z cukierników oraz najlepszej jakości produktów takich marek jak Dr. Oetker, President, Galbani, Bałtyk. A przygotowywanie wypieków ułatwia niezastąpiony Cooking Chef marki Kenwood. Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T. Deker, a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 12 osób. Warsztaty odbywaja się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie.

Harmonogram II Edycji Warsztatów:

11 lutego 2012, godzina 16:00 – 19:30 - Walentynki, desery i ciasta tworzone z uczuciem. Afrodyzjaki w kuchni.

Deser Yin i Yang, czekolada, awokado oraz werbena... kuszące połączenie trzech afrodyzjaków w jednym deserze
Trufle czekoladowe z chili, imbirem lub whisky
Anyżowy Creme brulee
Delikatny strudel gruszkowy z cynamonem i sosem waniliowym
Świeże figi w czerwonym winie, nadziewane delikatnym kremem waniliowym

Ten warsztat to świetny pomysł na spędzenie miłego popołudnia ze swoją połówką lub też okazja by nauczyć się jak możemy wykorzystywać afrodyzjaki w naszej kuchni.

26 lutego 2012, godzina 16:00 – 19:30 - Tarty na słodko, zapiekane i na zimno, czekoladowe, duże i małe...

Czekoladowa tarta na mące razowej z kasztanami i orzechami pekan
Tarta z zapiekanym kremem cytrynowym
Tarta z wytrawnym musem czekoladowym
Tarta tatin na cieście francuskim z brzoskwiniami i imbirem
Klasyczna tarta tatin z karmelizowanymi jabłkami na cieście kruchym.

Na tych warsztatach nauczysz się jak robić cudownie delikatne ciasto kruche, chrupiące i lekkie ciasto francuskie, dowiesz się kiedy używać maki pszennej a kiedy razowej. Poznasz niezapomnianą kwaskowatość tarty citron oraz dowiesz się dlaczego tarta tatin dla wielu jest jak pragnienie któremu nie sposób się oprzeć.

3 marca 2012 Godzina 16:00 – 19:30 - Tarty i Tarteletki z farszami warzywnymi, z szynką i boczkiem, pinią itp.

Tarteletki z bakłażanem i mozzarellą
Tarteletki z wędzonym łososiem
Orzechowe tarteletki z serem pleśniowym i selerem
Tarteletki z karczochami i boczkiem
Tarteletki ze szpinakiem i fetą
Tarta z cukinią
Tarta z wędzonym dorszem bałtyckim
Tarta z grillowanymi warzywami i gorgonzolą

Warsztaty troszkę inne niż wszystkie, gdyż tym razem będziemy unikać cukru. Dowiemy się krok po kroku jak przygotować pożywne i smaczne tarty i tarteletki które mogą być idealnym pomysłem na imprezę w domu, na zdrowy i lekki posiłek w ciągu dnia czy też doskonałym śniadaniem do pracy. Będziemy uczyć się jak prawidłowo przygotowywać ciasta kruche i francuskie na tarty słone. Dowiemy się jakie farsze nadają się do tart warzywnych a jakie do tart z wędzoną rybą.

Patronat nad warsztatami: Prezydent Miasta Gdyni, Agencja Rozwoju Gdyni, Fundacja Klub Szefów Kuchni, kuchnia+, Palce Lizać, Radio Eska, Magazyn Prestiż, trojmiasto.pl, poznaj3miasto.pl, papaja.pl, ugotuj.to Partnerzy: Dr.Oetker, Lactalis, President, Galbani, Jovi, Bałtyk, Hotel Kuracyjny, DeLonghi, Kenwood.

powrót