Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

Kraków,19 lipca 2017

The Best Chef Rising Star 2017

28 lipca, w piątkowy wieczór o godz. 19 ? po raz pierwszy w Studio Qulinarne Restaurant & Cocktail Bar zwycięzca prestiżowej nagrody The Best Chef Rising Star 2017 ? Rafał Koziorzemski (Biały Królik, Gdynia) przygotuje swoją autorską kolację. Jego talent kulinarny doceniony został przez wybitne międzynarodowe jury, w skład którego wchodził m.in. Wojciech Modest Amaro (*, Atelier Amaro) czy Stephane Buron (**, Le Chabichou).

Rafał Koziorzemski wraz z Ziemowitem Owczarzem (szef kuchni restauracji Studio Qulinarne) przygotuje wyjątkowe menu degustacyjne składającą się z 7 dań wzbogaconego przekąskami: amuse bouche, pre-dessert oraz petit fours. Sommelierzy zadbają o odpowiednio dobrane do dań wina, które podkreślą wspaniałe smaki potraw.

Studio Qulinarne, to restauracja znajdująca się na krakowskim Kazimierzu, w zabytkowym garażu autobusowym. To miejsce nietuzinkowe, gdzie wyśmienita kuchnia idealnie współgra ze stylowym wnętrzem, nagrodzone m.in. dwoma kompletami sztućców Michelin oraz dwiema czapkami kucharskimi Gault & Millau.

Menu Kolacja 28.07.2017
Rafał Koziorzemski | Ziemowit Owczarz
amuse bouche
śledź/ koperek /maślanka
sarna/ wędzony twaróg /burak 
cebula/ czarnuszka /popiół 
turbot/ śmietana /kawior
królik/ seler /jabłko
predessert
czekolada / cytryna /estragon
truskawka/ szparagi /masło
petitfours

Organizatorami wydarzenia są Cristian Gadau, z The Best Chef oraz Kasia Grüning, właścicielka restauracji Studio Qulinarne Restaurant & Cocktail Bar.

Cena:
menu degustacyjne dań: 230 zł/ osobę
menu degustacyjne win: 240 zł/ osobę
Rezerwacje: [email protected]; +48 12 430 69 14

powrót