Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

16 października 2012

Studio Rygalik zaprasza na Urodzinowe Design Aperitivo

Urodzinowe Design Aperitivo odbędzie się 19.10 w łódzkiej pracowni Studio Rygalik przy ul. Częstochowskiej 19, start o 20.00. kuchnia+ objęła wydarzenie patronatem. Impreza odbywa się ramach jednego z najbardziej prestiżowych wydarzeń ze świata dizajnu "Łódź Design Festival 2012".

Główną atrakcją imprezy "Urodzinowe Design Aperitivo" będzie „doznanie kulinarne” – unikalny projekt łączący w sobie design i dobre jedzenie. Celem imprezy jest pokazanie nowej jakości w sposobie promowania produktów spożywczych i kreowania imprez wokół jedzenia. Do prezentacji i serwowania wyjątkowego, tłoczonego na zimno „Oleju Rzepakowego z Góry św. Wawrzyńca” posłuży kolekcja specjalnie zaprojektowanych pozornie abstrakcyjnych obiektów użytkowych. Ich zadaniem jest uwydatnić najważniejsze walory oleju i sprawić, że “interakcja” gości z tym produktem będzie wyjątkowym przeżyciem, nieprzypominającym w niczym tradycyjnej degustacji, czy cateringu. Olej zaserwujemy z chlebem i bagietkami z piekarni Charlotte, bo tylko z dobrym pieczywem można w pełni docenić jego walory. Doznanie dopełnią Fluidacje - analogowe wizualizacje specjalnie na ten wieczór tworzone przy pomocy oleju.

powrót