Spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury - kwiecień 2018

6 października 2017

Targi Mazury HoReCa to największe wydarzenie dla branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej w północno-wschodniej Polsce. Odbywają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z wielokrotnie nagradzanych produktów regionalnych i usług gastronomicznych.

Trzecia edycja Mazury HoReCa odbędzie się w Expo Mazury w Ostródzie w dniach 17-18.04.2018. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia. Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Oprócz kolejnych edycji konkursów "Zielona Budka Master Challenge", "Drób na Polskim Stole", "Gęsina w Restauracji" (w których już w drugiej edycji uczestnicy walczyli o obronę tytułu) podczas Mazury HoReCa 2018 pojawi się nowy konkurs - "Babiniec", skierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Marszałek objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów, w której pojawią się przedstawiciele regionów Polski z najlepszymi lokalnymi produktami.

Nowością w drugiej edycji targów było poszerzenie ich tematyki o cukiernictwo i piekarstwo. Ta inicjatywa spotkała się z dużym zainteresowaniem w branży, zatem będzie kontynuowana w 2018 roku.

Wyróżnikiem branżowej formuły targów są krótkie spotkania biznesowe (Business Speed Date) wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Podczas Mazury HoReCa 2017 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami. Zaowocowało to wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się znani szefowie kuchni (i strefa live cooking), młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA