Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

16 czerwca 2013

Rocznica otwarcia showroomu marki ZAJC KUCHNIE

12 czerwca showroom marki ZAJC KUCHNIE obchodził pierwszą rocznicę otwarcia.

Z tej okazji obyła się w nim uroczystość, którą zaszczycili licznie przybyli architekci, projektanci oraz osoby związane z branżą wnętrzarską. Specjalnym gościem wieczoru był najbardziej uznany na świecie polski kucharz Wojciech Modest Amaro, którego restauracja "Atlier Amaro", jako jedyna w Polsce, zdobyła gwiazdkę Michelin, przyznawaną przez prestiżowy czerwony przewodnik. Firma ZAJC KUCHNIE ściśle współpracuje z mistrzem Amaro, dla którego wykonała laboratorium kuchenne, które znajduje się w jego nowym autorskim projekcie "Atelier Amaro At Home" w Warszawie przy ul. Belwederskiej.

Budynek showroomu ZAJC KUCHNIE został specjalnie zaprojektowany na cele ekspozycyjne i posiada 600 m2 powierzchni podzielonej na dwa poziomy. "Zdecydowaliśmy się na budowę schowroomu, aby sprostać wymaganiom rynku, ale też aby połączyć miejsce ekspozycji kuchni z halą produkcyjną. Nowe miejsce daje wspaniałe możliwości ekspozycji produktów marki ZAJC oraz zwiększa możliwości produkcyjne. Salon ekspozycyjny jest również miejscem spotkań z architektami, przestrzenią do edukacji kulinarnej i kulturalnej" - mówi Justyna Zajc, współwłaścicielka firmy. Bryła oraz koncepcja wnętrza jest autorstwa Pracowni Ipnotic Architecture Eweliny Jankowskiej, natomiast Adam Pulwicki z pracowni Pulva zaprojektował łazienki oraz pomieszczenie konferencyjne. ?Architektura nowej siedziby miała podkreślić dynamiczny charakter firmy, jej rozwój i stworzyć nowoczesne miejsce do prezentacji produktów. Powstał budynek be?da?cy przykładem zaufania inwestora architektowi. Stworzona została funkcjonalna formuła, zache?caja?ca do bezpos?redniej współpracy pomie?dzy producentem mebli a architektem i klientem? - o projekcie siedziby mówi architekt Ewelina Jankowska z pracowni Ipnotic Architecture.

Obchody rocznicy stały się okazją do zaprezentowania po raz pierwszy katalogu marki, który ma 194 strony objętości i został wydany w eleganckiej formie albumowej. Wstęp zawiera wprowadzenie do z historii założonej w 1995 roku firmy, która jest kontynuacją rodzinnego warsztatu rzemieślniczego. Katalog prezentuje sylwetki właścicieli firmy - Justyny i Mariusza Zajców - oraz przedstawia filozofię rodzinnej firmy, jej potencjał techniczny i ludzki. Zasadnicza cześć poświęcona jest prezentacji produktów tj. czternastu modeli kuchni oraz uzupełniających ofertę garderób i systemów do przechowywania. Nowoczesne wzornictwo, zaawansowane rozwiązania techniczne oraz najwyższa jakość mebli ZAJC KUCHNIE sprawiają, że marka może konkurować z najlepszymi europejskimi producentami kuchni.

więcej na: www.meble-zajc.pl

powrót