Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

Łódź,10 czerwca 2013

Restauracja Ato Sushi podwójnym zwycięzcą 10. edycji Festiwalu Dobrego Smaku

Dobiegła końca 10., jubileuszowa edycja Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi, nad którym kuchnia+ objęła patronat medialny.

Tysiące łodzian przemierzyło Kulinarny Szlak, próbując festiwalowych dań. Ocena mieszkańców miasta, głosujących w konkursie smsowym, i jury była jednogłośna: konkurs na najlepszą restaurację wygrała restauracja Ato Sushi. Najlepszą kawiarnią okazała się Mebloteka Yellow, która również została podwójnym zwycięzcą Festiwalu.

Zwycięskie danie Ato Sushi to KILL BILL ROLL - czyli sushi z polędwicą wołową długo marynowaną w sosie sojowym z dodatkiem czosnku i imbiru, czerwona bazylia, rukola i ostra papryczka jalapeno. Radość zespołu Ato Sushi była ogromna - nagrodzeni dostali statuetkę Festiwalu Dobrego Smaku, pakiet oprogramowania dla gastronomii S4H o wartrości 4 000 zł od Firmy Elpro, dostawę świeżych ziół od Swedeponic i mrożonek od Hortexu, zestaw naczyń od Golden Gastro, 150 litrów wody od Kingi Pienińskiej oraz poszetki od Europochette.

Drugie miejsce przypadło restauracji Street Art Deluxe za filet z pstrąga w zielonej panierce z młodymi ziemniakami i zielonymi warzywami, a trzecie Big Betty za kurczaka ze śliwkami. Wyróżnienie za najlepszą obsługę zdobyła restauracja Servantka.

Mebloteka Yellow zwyciężyła serwując deser: Poisoned Apple & Prince Kissing, czyli czarną kawę mleczną z pianką i grenadyną. Kolejne miejsca na podium przypadły kawiarni Zbożowa za Waniliową kiść i kawę zbożową orkiszową oraz Artystycznej Kawiarni-Cukierni Pani Cupcake za Cupcake Sernikowy Brownie w wiśniowym dressingu i kawę cappuccino.

Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.
powrót