Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

24 października 2016

Premiera książki Alaina Ducasse'a

17 listopada w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbędzie się premiera książki Alaina Ducasse'a pt. "NATURALNIE". Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

W ramach wystawy Textifood Wydawnictwo Dwie Siostry i Instytut Francuski zapraszają serdecznie na premierę "NATURALNIE" - pierwszej wydanej w Polsce książki kulinarnej Alaina Ducasse'a, najsłynniejszego kucharza świata!

Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia - trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. "Dziś - mówi - gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana..."

Alain Ducasse jest idolem wielu kucharzy na świecie, nadszedł czas, by przedstawić go polskim czytelnikom.

Zapraszamy 17 listopada o 18:00 do Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie na rozmowę o autorze, jego gotowaniu i o książce "NATURALNIE", którą poprowadzi Łukasz Modelski, dziennikarz kulinarny, gospodarz audycji "Droga przez mąkę" w radiowej Dwójce. Porozmawia on z Dawidem Balaną - szefem kuchni restauracji Kieliszki na Próżnej i Małgorzatą Mintą - dziennikarką i blogerką kulinarną.

Dawid Balana, jedyny Polak, który skończył prestiżową szkołę gotowania Alain Ducasse Education (i to z najlepszym wynikiem w historii!) opowie o specyfice pracy w restauracjach Alaina Ducasse'a i zdradzi tajniki jego kuchni. Wyjawi też, jak dania zebrane w książce -"NATURALNIE" przyrządza się w warunkach restauracyjnych i które sztuczki szefów kuchni mogą przydać się każdemu z nas.

Małgorzata Minta, która podjęła się gruntownego przetestowania książki "NATURALNIE" we własnej kuchni, opowie o swoich doświadczeniach w przyrządzaniu zawartych w niej dań oraz o specyfice książki na tle rynku wydawnictw kulinarnych.

Wieczór umili nam poczęstunek przygotowany na podstawie dań z książki przez duet Pod Przykrywką i symboliczna lampka francuskiego wina ufundowanego przez restaurację Kieliszki na Próżnej.

W czasie spotkania książka "NATURALNIE" będzie dostępna w specjalnej rabatowej cenie. Zapraszamy!

Pałac Kultury i Nauki w Warszawie, Sala Skłodowskiej, 4. piętro
czwartek, 17 listopada, godz. 18:00
powrót