Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

16 lipca 2013

Makaron Mamma Mia! już w Polsce

Na polskim rynku pojawił się nowy makaron - Mamma Mia! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki wytwarzane w 100% z pszenicy durum zainspirują Was do przygotowania wielu pysznych potraw.

Włoska kuchnia w pełni zasłużenie uważana jest za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Z czym najbardziej się nam kojarzy? Oczywiście z wyśmienitym makaronem, który Włosi spożywają aż w 350 rodzajach!

Makaron Mamma Mia! produkowany we Włoszech jest efektem połączenia wysokiej jakości składników, doświadczenia i prawdziwej pasji. Jego szczególna jakość i smak to zasługa mąki wytwarzanej z pszenicy durum, która pod wieloma względami bije na głowę zwykłą pszenicę. Makaron Mamma Mia! 100% durum nie klei się i bardzo łatwo go przygotować. Ugotowany al dente jest sprężysty i lekko twardy: miękki z zewnątrz, o delikatnie wyczuwalnym rdzeniu. Gotowanie może być świetną zabawą - Włosi doskonale wiedzą, jak czerpać z tego pozytywną energię, która przekłada się na wysoką jakość i doskonały smak potraw. Dzięki makaronom Mamma Mia! każdy będzie mógł poczuć się w kuchni jak prawdziwy Włoch. Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki mogą być podstawą do przygotowania wielu znakomitych potraw.

powrót