Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

5 marca 2012

"Magazyn Wino" w nowej szacie graficznej

"Magazyn Wino" wchodzi w dziesiąty rok swojej działalności. W związku z tym redakcja magazynu zdecydowała unowocześnić logo dwumiesięcznika. Odnowione logo ma prostą i spójną formę.

Nowy projekt pisma powstał w pracowni Tomka Frycza i Marcina Wichy. Obaj graficy pracują z redakcją nad kształtem "Magazynu Wino" od pół roku. Efektem jest layout i okładki trzech najnowszych numerów pisma. Pismo ma teraz bardziej nowoczesną i przejrzystą formę.

"Magazyn Wino" to dwumiesięcznik poświęcony kulturze wina w Polsce. Istnieje od 2002 r. W każdym z numerów "Magazynu Wino" znjdziemy wiadomości ze świata winiarskiego, recenzje książek o tematyce winiarskiej i kulinarnej oraz felietony (Bieńczyk, Daszkiewicz, Wieleżyńska, Kuczok). Tematem przewodnim pierwszego tegorocznego wydania "Magazynu Wino" jest Szampan - najbardziej wytworne wino, o którym wciąż głośno. Współczesna Szampania - mówi Tomasz Prange-Barczyński - redaktor naczelny Magazynu Wino - to pole bitwy, ścierających się filozofii dotyczących terroir, owoców i samego wina. Temat ten może zainteresować niejednego enoturystę, który wybiera się w podróż w poszukiwaniu doskonałych win.

W dziale „Winiarskie zakupy”, znjdziemy opinie na temat win dostępnych na polskim rynku. W sekcji "Wino & Jedzenie" czekają na nas artykuły i wskazówki na temat łączenia wina z jedzeniem. W numerze Paweł Oszczyk, szef kuchni restauracji La Rotisserie, opowiada "O zaletach krótkiej karty", kuchni i charakterze resturacji, w której pracuje. Ponadto dowiemy się więcej o górskich serach, polskich i zagranicznych.

powrót