Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

3 grudnia 2012

Listopadowo-grudniowe wydanie Magazynu FOOD & FRIENDS

W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Tematem przewodnim tego wydania są nadchodzące święta Bożego Narodzenia.

W numerze relacja z 2. urodzin Magazynu FOOD & FRIENDS, które odbyły się w warszawskiej restauracji Concept 13. Na przyjęcie zaproszeni zostali przyjaciele magazynu, a patronat nad urodzinami objęła ambasada Szwecji.

Poznamy przepisy na mniej lub bardziej niekonwencjonalne dania wigilijne. Święta, przynajmniej te tradycyjne, nie mogą obejść się bez dań rybnych. W magazynie znajdziemy przepisy inspirowane Skandynawią m.in. na śledzie w rozmaitych marynatach, czy marynowanego łososia. W świąteczne dni nie może zabraknąć słodyczy. W magazynie przepisy na bardzo efektowne smakołyki - marcepanowe kulki, prażone migdały czy łamańce z białej czekolady, które odpowiednio zapakowane mogą być także doskonałym prezentem.

Ponadto w magazynie sylwetka jednego z najlepszych kucharzy na świecie, Magnusa Nielsena, który odwiedził w sierpniu Suwalszczyznę, podczas spotkania "Cook It Raw". W swojej szwedzkiej restauracji, używa, najlepszych składników, które uprawia w przyrestauracyjnym ogrodzie, a wiele produktów np. mięso kupuje od miejscowych chodowców. Dania, które wychodzą spod jego ręki smakują niebywale.

W cyklu "kulinarny off road" wraz z redakcją magazynu odwiedzimy również bydgoskie restauracje, a także winnice, które mieszczą się w Dolinie Dolnej Wisły. Wybierzemy się także do Gdańska, gdzie powstała Metamorfoza - resturacja typu fine dining. Właścicielka tego miejsca nie tylko stawia na przepysznie jedzenie, ale także na promowanie lokalnych produktów i regionu. Poznamy także bardzo stylowe restauracje z Kaliforni, a także tamtejsze słynne na całym świecie winnice.

powrót