Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

16 kwietnia 2012

Kwietniowo-majowe wydanie FOOD & FRIENDS już w kioskach!

W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Wraz z tym numerem redakcja magazynu bierze się za wiosenne porządki zarówno w kuchni jak i w codziennym menu.

Wraz z zimą z naszego codziennego menu powinny odejść ciężkie potrawy jednogarnkowe. Zaproszeni przez FOOD & FRIENDS cenieni szefowie kuchni zaprezentowali czytelnikom magazynu wiosnę na talerzu. Krzysztof Rabek z poznańskiej restauracji HUGO przedstawił swoje autorskie wiosenne menu degustacyjne. Problemów z interpretacją tej pory roku nie miał też Tomasz Jakubiak, znany widzom kuchni+ z serii "Jakubiak w sezonie", którego najbardziej inspiruje właśnie sezonowość́w kuchni.

Wyjazd redakcji magazynu w okolice Pogórza Izerskiego zaowocował wizytą w trzech miejscach, gdzie gospodarze z pasją dzielili się swoimi kulinarnymi upodobaniami. W każdym z nich królowały przyrządzane na różne sposoby składniki i dania: warzywa, mięso i wypieki.

W tym numerze pojawił się też najnowszy cykl reportaży pt. „Pieczemy”, w którym prezentowane są sylwetki nowoczesnych pasjonatów rzemiosła piekarsko-cukierniczego. Na początek szwedzka Gotlandia, która słynie z odradzającego się skandynawskiego rzemiosła. Thomas Drejing - szwedzki przyjaciel redakcji magazynu - udał się także do Nowego Jorku, by przedstawić w cyklu „Najwięksi Szefowie Świata” Davida Changa właściciela restauracji Momofuku, które w ostatnich latach stały się jednymi z najgorętszych miejsc „Wielkiego Jabłka”.

powrót