Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

25 czerwca 2014

II edycja Targów Książki Kulinarnej już w lipcu

Marta Gessler już po raz drugi zaprasza na trzydniowe Targi Książki Kulinarnej. Rozpoczynającemu się 25 lipca wydarzeniu przyświeca hasło EDUKU-JEMY! które jest wyrazem poszukiwania najlepszych dróg kulinarnego rozwoju.

Pamiątka z podróży do najodleglejszego zakątka świata, gadżet, inspiracja, dzieło sztuki – różnie traktujemy nasze książki kulinarne, jednak każda z nich jest przede wszystkim źródłem wiedzy, rozwija nasze umiejętności, poszerza horyzonty. Z tego właśnie powodu tegoroczna edycja Targów Książki Kulinarnej poświęcona będzie edukacji.

Pierwszego dnia zaproszeni goście spróbują odpowiedzieć na pytanie, czy gotowania można nauczyć się z książek oraz co robić, żeby korzystanie z nich zawsze kończyło się sukcesem. Tego dnia odbędzie się debata poświęcona polskim brakom w dziedzinie edukacji kulinarnej oraz zmianom, jakie zaszły na tym polu w ciągu ostatnich dwóch lat. Drugi dzień poświęcony zostanie kulinarnym destynacjom, podróżom za smakiem i zjadaniu świata. Trzeciego dnia zaproszeni goście eksplorować będą związki kuchni i sztuki.

Targi Książki Kulinarnej to jedyne w Warszawie wydarzenie łączące książki i gotowanie. Pierwsza edycja przyciągnęła 3000 odwiedzających, którzy mogli skorzystać z oferty 30 wystawców i uczestniczyć w ponad 20 wydarzeniach. W tym roku Targi rozrosną się o nowe aktywności, odbędzie się więcej spotkań, a przede wszystkim wzrośnie liczba tytułów, które będzie można nabyć.

- Sukces ubiegłorocznych Targów Książki Kulinarnej sprawił, że w tym roku postanowiłam obdarować odwiedzających porządną dawką wiedzy. Będziemy zaskakiwać - mówi Marta Gessler, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna i organizatorka wydarzenia.

Tak jak w ubiegłym roku na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego i w Qchni Artystycznej będzie można kupić ponad 1000 polskich i zagranicznych tytułów związanych z jedzeniem i gotowaniem. Podczas Targów odbędą się liczne wydarzenia towarzyszące – między innymi debaty, spotkania autorskie, warsztaty i akcje specjalne. Po raz kolejny będzie można wymienić się książkami kulinarnymi – podczas ubiegłorocznego book swapingu właścicieli zmieniło ponad 800 książek.

Targi Książki Kulinarnej odbędą się podczas Zielonego Jazdowa – letniego projektu Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski

II Targi Książki Kulinarnej
25-27 lipca 2014
Zielony Jazdów
Qchnia Artystyczna
www.qchnia.pl

Kontakt: [email protected], tel. 795 919 609

powrót