Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

17 listopada 2012

Grzyby! Kulinarna Akcja Bezpośrednia!

Warszawskie convivium Slow Food organizuje w sobotę 24 listopada jesienną edycję Kulinarnej Akcji Bezpośredniej, której bohaterem będą grzyby. Spotkanie rozpocznie się o godz. 11 w Qchni Artystycznej na Zamku Ujazdowskim.

Kulinarna Akcja Bezpośrednia to cykliczne wydarzenie o charakterze kulinarno-edukacyjnym podczas którego producenci, rolnicy, eksperci, dziennikarze oraz kucharze dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. W sobotę o grzybach opowiedzą Marta Wrzosek z Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, restaurator Marcin Kręglicki, prezes Las-Bór Waldemar Tomaszewski oraz Piotr Adamczewski, dziennikarz i znawca kulinariów.


Bezpośrednio po spotkaniu będzie można uczestniczyć w grzybowym kiermaszu. To nie dość grzybowych atrakcji! Tego samego dnia, w KINO.LAB na Zamku Ujazdowskim, odbędzie się pokaz filmu „Tam, gdzie rosną grzyby” Jasona Cortlunda i Julii Halperin (USA/Polska 2012), który zainspirował warszawskich slowfoodowców. Seanse odbędą się o godz. 14:00 (tuż po KAB) oraz 19:20. Bilet na wybrany seans w cenie 10 zł (!) - tylko dla uczestników Kulinarnej Akcji Bezpośredniej.


Film, który niedawno miał swoją premierę we Wrocławiu podczas American Film Festival od 30 listopada będzie pokazywany w kinach studyjnych w całej Polsce.


Termin: sobota 24 listopada, godzina 11.00
Miejsce: Restauracja Qchnia Artystyczna w Zamku Ujazdowskim, ul. Jazdów 2 w Warszawie (dojazd ulicą na tyłach Placu na Rozdrożu, parking przy Centrum Sztuki Współczesnej w Zamku Ujazdowskim)
Wstęp: 10 zł, Członkowie Slow Food - 5 zł
UWAGA FILM – tuż po KAB przedpremierowy seans filmu „Tam, gdzie rosną grzyby”, nad którym Slow Food Warszawa objęło oficjalny patronat.
Termin: godz. 14:00 (tuż po KAB) oraz 19:20
Miejsce: KINO.LAB w Zamku Ujazdowskim

powrót