Zielona Rewolucja Marty Dymek 4

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

9 maja 2017

Gala The Best Chef w Warszawie

16 maja w Warszawie, w Reducie Banku Polskiego, odbędzie sie uroczysta gala THE BEST CHEF RISING STAR 2017.

Celem The Best Chef jest tworzenie prezentacji najlepszych szefów kuchni na świecie. Wyboru najlepszych kucharzy dokonuje jury składające się z blogerów, kucharzy i dziennikarzy.

Po raz pierwszy rozdanie nagród odbędzie się w Polsce! Już 16 maja zapraszamy na galę uwieńczającą pracę wschodzących gwiazd świata gastronomii do Reduty Banku Polskiego w Warszawie. THE BEST CHEF RISING STAR 2017

W jury zasiądą:

Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin)
Jako pierwszy Chef kuchni w Polsce zdobył wyróżnienie gwiazdką przewodnika Michelin. Właściciel niezwykłej restauracji Atelier Amaro. Jest to jego osobista pracownie, gdzie inspirując się sezonowymi darami natury Polski, tworzy niepowtarzalne dania.

Stephane Buron z Francji (2 gwiazdki Michelin)
Zdobywca nagrody "Meilleur ouvrier de France" oraz Taittinger International, który może poszczycić się 30- letnim doświadczeniem. W 1987 roku przyjechał do Courchevel, z solidnym i eklektycznym doświadczeniem w pracy w Wielkim hotelu Bragard w Gérardmer. Od tamtej pory pracuje w zespole składającym się z najlepszych kucharzy.

Paulo Airaudo z San Sebastian (1 gwiazdka Michelin)
Genialny hiszpański Szef Kuchni, który zdobywał doświadczenie m.in. w Peru, Meksyku, Polsce czy Włoszech. Obecnie prowadzi restaurację Amelia w San Sebastian- mieście z największą liczbą restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelin zaraz po Kyoto w Japonii. Sam Paulo pragnie tworzyć dania, które zostawią za sobą odpowiednie wspomnienie, pragnienie aby skosztować jeszcze raz.

O godz. 17:00 Na gości czekać będzie Live Cooking Show z udziałem najlepszych młodych talentów wybranych przez The Best Chef. Przygotują oni finałowe dania, które zostaną zaprezentowane jury.


Tegoroczni laureaci:
Bryan Francisco - Kolumbia
Giakomo Monzali - Włochy
Günter Paffendorf- Holandia
Tadashi Takayama - Japonia
Rafał Koziorzemski - Polska

MIĘDZYNARODOWY LIVE STREAM
O godz. 19:00 Kolacja dla 200 osób z zaproszeniami VIP, prowadzona przez nagradzanych gwiazdkami Michelin Włoskich Szefów Kuchni pod wodzą Szefa Kuchni Giorgio Diana
5 daniowe Tasting menu z doborem win w cenie 350 PL
Część z zysków The Best Chef przekaże na pomoc potrzebującym dzieciom.

25 października o godz. 16:00 w Reducie Banku Polskiego w Warszawie odbędzie się rozdanie nagród w kategoriach:
TOP 300 WORLD SELECTION
The Best Chef LADY 2017
The Best Chef PASTRY 2017
T The Best Chef FOODART 2017
The Best Chef CityGourmet 2017

Kryteria wyboru Szefów Kuchni w 2017 roku będą opierać się na ocenie wykorzystanych nowatorskich metod i artystycznej prezentacji. Oceny dokona 300 szefów kuchni, blogerów, fotografów, dziennikarzy oraz 1 500 000 lajków od fanów.

Zapraszamy do odwiedzenia naszego profilu: https://www.facebook.com/thebestchefawards
powrót