Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

22 lutego 2013

Food Blogger Fest II - konferencja kulinarna

Przed nami druga edycja Food Blogger Fest, konferencji o tematyce okołokulinarnej dla blogerów oraz osób zainteresowanych kuchnią. Poprzednia odbyła się w maju 2012 roku i cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zarówno wśród przedstawicieli blogosfery, jak i mediów.

Tym razem dużo miejsca poświęconego będzie sztuce pisania i poszukiwania inspiracji, a także success stories obecnych na niej ekspertów. Pasjonaci gotowania spotkają się 23 lutego br., w siedzibie Agory przy ul. Czerskiej 8/10 w Warszawie.

W trakcie spotkania eksperci opowiedzą m.in. o: designie bloga i jego roli w kontekście reklamy, podróżach kulinarnych, łamaniu stereotypów w kuchni czy ochronie praw autorskich. Prelegenci to wytrawni znawcy tematyki kulinarnej, m.in.: Basia Ritz (pierwszy polski MasterChef), Ewelina Majdak (topowa blogerka kulinarna), Piotr Adamczewski (autor książek kulinarnych), Łukasz Węgrzyn (prawnik, znawca z zakresu prawa własności).

W drugiej części spotkania odbędą się warsztaty fotografii prowadzone przez Beatę i Lubomira Lipov z Lawendowego Domu oraz warsztaty łączenia wina z jedzeniem prowadzone przez Kacpra Woźniaka, someliera Klubu 6win.

Organizatorem konferencji jest serwis Ugotuj.to, a partnerem firma KAMIS, więcej informacji na stronie poświęconej wydarzeniu: www.ugotuj.to/FoodBloggerFest

powrót