Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

Poznań,17 lutego 2014

Culinary Fest w Poznaniu

W dniach 17 - 23 lutego w Poznaniu odbędzie się druga edycja festiwalu kulinarnego Culinary Fest pod hasłem "Tradycja na nowo". Imprezę zorganizowano w lokalach, które zgłosiły swoje propozycje do festiwalowego konkursu. kuchnia+ jest patronem medialnym festiwalu.

Culinary Fest to święto kuchni oparte na międzynarodowej formule Restaurant Week, które będzie się odbywało cztery razy w ciągu roku. Każda edycja CF jest opatrzona tematem przewodnim, determinuje on charakter menu danej edycji.

Ideą CF jest wymiana doświadczeń oraz odkrywanie nowych smaków i lokali. Festiwal pozwala doświadczyć kreatywności restauratorów, szefów kuchni, baristów i cukierników.

Nieodłącznym elementem festiwalu jest współzawodnictwo. Menu zgłoszone do konkursu podlega ocenom publiczności biorącej udział w CF oraz tajnego jury, złożonego z profesjonalistów. Każda edycja kończy się ogłoszeniem zwycięzców, wybranych przez publiczność oraz przez jurorów.

Wydarzenie zostało podzielone na dwie sekcje: Menu restauracyjne oraz Menu kawiarniane. Pierwsza sekcja opiera się o menu zawierające danie główne i zupę, sekcja druga skupi się na specjalnie skomponowanym napoju oraz deserze. Po zakończeniu festiwalu zostaną przyznane nagrody w obu kategoriach. W obu sekcjach menu posiada ujednolicony cennik:


Menu restauracyjne:
Danie główne - 12 zł
Zupa - 5 zł
Zestaw: danie główne + zupa - 15 zł

Menu kawiarniane:
Napój - 5 zł
Deser - 7 zł
Zestaw: napój + deser - 10 zł


powrót