Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

5 sierpnia 2016

2 Sides of the Plate

Wakacje to specjalny czas dla nas wszystkich. To chwila wytchnienia od codziennego pędu. To czas dla rodziny, przyjaciół i nas samych na złapanie oddechu, kontakt z naturą, kulturą i delektowanie się smakiem. Dlatego już w sierpniu w nadmorskim hotelu Grand Lubicz Spa & Welness w Ustce odbędzie się 10 kolacji kulturalnych, podczas których goście zabrani zostaną w wyjątkową, kulinarną podróż. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

2 Sides of the Plate, bo tak nazywa się projekt, jest połączeniem jedzenia i muzyki w najlepszym wydaniu. Pomysłodawcy tego jedynego w swoim rodzaju wydarzenia promują w ten sposób dobrą kuchnię w kulturalnych okolicznościach przyrody. Goście hotelu Grand Lubicz Spa & Welness będą mieli niebywałą okazję skosztować dań znanych i lubianych z programów telewizyjnych szefów kuchni, jak również wielkich osobowości ze świata polskiej gastronomii.

Na co dzień brakuje nam czasu szczególnie na kulturę. Dlatego słusznym wydaje się ten wyjątkowo artystyczny mariaż. Sierpniowe kolacje to nie tylko wyszukane smaki z najodleglejszych zakątków świata, ale również wiedza, którą przekażą gościom szefowie kuchni, zaprezentują swoje nadzwyczajne umiejętności oraz zdradzą najdziwniejsze tricki kulinarne.

Menu składać się będzie z sześciu wyjątkowych "bryz" (dań) i wystąpi w akompaniamencie dobrej muzyki i specjalnie dobranych na te okazje win. Przez wieczory obfitujące w niebywałe doznania dla podniebienia i duszy przeprowadzi gości znany manager Paweł Gruba.

Nie pozostaje zatem nic innego jak kupić bilety na te wyjątkowe wydarzenia. Bilety do kupienia na stronach: www.grandlubicz.pl i www.2sidesoftheplate.pl

Harmonogram:
Prowadzący: Paweł Gruba - manager Hell's Kitchen od sześciu edycji, z-ca dyrektora gastronomii w Airport Hotel Okęcie;
2.08 Martin Gimenez Castro - zwycięzca pierwszej edycji programu Top Chef, szef kuchni w hotelu Rialto i restauracji Ceviche;
4.08 Darek Kuźniak - uczestnik programu Top Chef, sous-chef podczas dwóch edycji programu Hell's Kitchen;
8.08 Tomasz Purol- zwycięzca 5 edycji programu Top Chef, szef kuchni w hotelu Blow Up Hall 5050, laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą;
10.08 Kurt Scheller - wielki autorytet kulinarny w branży, doświadczenie zawodowe zdobywał niemal na wszystkich kontynentach, członek i założyciel organizacji kulinarnych w Polsce i innych krajach;
12.08 Wojciech Bartczak - zwycięzca 5 edycji programu Hell's Kitchen
Łukasz Kawaller - zwycięzca 1 edycji programu Hell's Kitchen;
14.08 Ernest Jagodziński - szef kuchni restauracji Cucina w Poznaniu
Tomasz Deker - mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T.Deker Patisser & Chocolatier;
16.08 Sebastian Olma - jeden z najbardziej utalentowanych kucharzy młodego pokolenia, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef
18.08 Robert Skubisz - szef kuchni restauracji Amber Room;
20.08 Joseph Seeletso - został kucharzem, kontynuując w ten sposób rodzinną tradycję, szef kuchni w Josep's Bistro & Wine;
22.08 Wojciech Modest Amaro- właściciel pierwszej restauracji w Polsce z gwiazdką Michellin, juror w programie Top Chef i prowadzący programu Hell's Kitchen

Kontakt do organizatora : Paweł Gruba 510 000 444
powrót