Kryteria oceny
Akcja „Kuchnia+ poleca” ma na celu uhonorowanie restauracji, które wyróżniają się na polu jakości jedzenia, jakości obsługi, sposobu zarządzania i komunikacji oraz pomysłowości.
Na ostateczną ocenę, która zdecyduje o przyznaniu certyfikatu, złożą się trzy elementy:
- Liczba PLUSÓW przyznanych przez internautów na stronie www.kuchniaplus.pl/poleca. To ta liczba zdecyduje o zakwalifikowaniu do grona 48 restauracji w drugim etapie.
- Ocena tajemniczego klienta, który wypełniając specjalną ankietę oceni restaurację na miejscu, uwzględniając wartości prezentowane przez Kartę Zasad.
- Ocena formularza, który zakwalifikowana restauracja wypełni, zgadzając się tym samym na udział w projekcie.
Każdej z tych ocen zostanie nadana odpowiednia waga (przy czym najważniejsza będzie ocena tajemniczego klienta, potem ocena redakcji, a następnie liczba PLUSÓW). Wciągnięta z tych ocen średnia ważona zdecyduje o miejscu w rankingu.
12 restauracji z najwyższą punktacją na koniec każdej edycji otrzyma certyfikat „Kuchnia+ poleca” i związane z tym przywileje.