FILMOWA KOLACJA

kup bilet na wydarzenie


Przegląd filmów kulinarnych nie może obejść się bez jedzenia, a szczególnie wykwintnej kolacji przygotowanej przez najlepszych szefów kuchni. kuchnia+ food film fest tradycyjnie zaprasza na Filmową kolację. Tym razem odbędzie się ona w sobotę, 23 listopada o 21:45. Poprzedzi ją emisja filmu „Czerwona obsesja” o 20:30. Cena biletu obejmuje kolację oraz seans.

Bezpośrednio po projekcji filmu „Czerwona obsesja” odbędzie się wyjątkowa uczta. Najlepsi w Polsce i cenieni w lokalnym środowisku szefowie kuchni zaproponują menu zainspirowane filmem.

SOBOTA, 23 LISTOPADA, 21:45
CENA: 118 ZŁ (W CENIE BILETU JEST POKAZ FILMU „CZERWONA OBSESJA” W SOBOTĘ o 20:00)


Warszawa
MIEJSCE:
Restauracja Rodzeństwa Kręglickich w Arkadach Kubickiego na Zamku Królewskim, Plac Zamkowy 4, wejście do Arkad od strony skarpy Wiślanej od ulicy Grodzkiej i ulicy Bugaj.

OPIS:
Kolację przygotują Agnieszka i Marcin Kręgliccy – rodzeństwo warszawskich restauratorów. Prowadzą siedem restauracji: meksykańską Elpopo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, włoską trattorię Chianti, Piątą Ćwiartkę na Zamku Królewskim, Opasły Tom z kuchnią autorską oraz zabytkową Fortecę. Eksperci w dziedzinie kulinariów i żywienia, autorzy książek kulinarnych oraz programu telewizyjnego „Para w kuchni” w kuchni+. Agnieszka jest felietonistką „Gazety Wyborczej” („Wysokie Obcasy”) i miesięcznika „Dziecko” (Agora). Pięć dań i pięciu szefów kuchni, na pięciolecie kuchnia+ food film fest. Indywidualne kreacje inspirowane filmem "Czerwona Obsesja", połączone w spójne, sezonowe menu.

Menu:
– rilletes z gęsi z jesienną konfiturą (przygotuje Agata Wojda, Opasły Tom PIW)
- bonito z mole verde na liściach rzodkiewki (przygotuje Angel Aceves, El Popo)
– pieczona gicz jagnięca zakręcona orientalnie (przygotuje Andrzej Andrzejczak, Piąta Ćwiartka)
– ser z zagrody Kaszubska Koza z owocami (przygotuje Marzena Hajn, Forteca i Catering)
– gorzka czekolada, kremowy sos i karmelowe crocante (przygotuje Samuele Mariani, Chianti)

Osoby, które kupiły bilet i są zainteresowane wegetariańską wersją kolacji, proszone są o wysłanie zgłoszenia na adres: p.czerski@soycapitan.pl. W treści e-maila prosimy o podanie liczby kupionych biletów i liczby osób zainteresowanych wegetariańskim daniem.

BILETY DO KUPIENIA:
portal eBilet.pl
kasy Kina Kultura - Krakowskie Przedmieście 21/23, Warszawa

Poznań
MIEJSCE:
Concordia Taste, Concordia Design - Zwierzyniecka 3, Poznań

OPIS:
Niezwykłą filmową kolację w Poznaniu przygotuje szef kuchni Restauracji Concordia Taste Tomasz Trąbski. Wyjątkowe wina ze swojej kolekcji zaproponuje gość specjalny wydarzenia – Robert Makłowicz. Będzie można też skosztować wyboru serów, przygotowanego przez znanego widzom kuchni+ Giena Mientkiewicza.

Menu:
- amuse bouche: tatar z lagustynek/chrupiąca skórka prosięcia
- przystawka: gravlax z łososia szkockiego/buraczkowa remulada/mus z karczocha/ikra z jesiotra/rzodkiewka
- zupa cebulowa w trzech odsłonach/grzanki z chleba z parmezanem
- comber z sarny/pure z pieczonych kasztanów/karmelizowana szalotka/warzywa sezonowe/chipsy z topinamburu
- ciasto czekoladowe z chilli/mięta/espuma z klementynek
- mini deska serów zagrodowych

BILETY DO KUPIENIA:
Concordia Taste, Concordia Design - Zwierzyniecka 3, Poznań
kasy Kina Muza – ul. Św. Marcin 30, Poznań
portal eBilet.pl

Gdańsk
MIEJSCE:
Hotel Hilton, Targ Rybny 1, Gdańsk

OPIS:
Uroczysta kolacja w Hotelu Hilton Gdańsk odbędzie się pod znakiem sezonowych produktów regionalnych. Do przyrządzenia dań Tomasz Jakubiak i Adam Woźniak wykorzystają najnowocześniejsze techniki kulinarne. Zaprezentują swój kunszt poprzez niecodzienne połączenia produktów i smaków.

Menu:
- długodojrzewający podlaski Kumpiok z puree z czarnego bzu i cykorią podduszoną w winie
- plastry pieczonego buraka i chrupiącego jabłka z serem "kozia rura" skropione pomorskim miodem
- wolno smażony bałtycki sandacz z sosem z polskich raków i porów
- comber z sarniny z pieczonymi kasztanami i chrupiącymi warzywami korzennymi
- wolno gotowana gruszka w czerwonym winie z lodami buraczano-pleśniowymi

BILETY DO KUPIENIA:
Fumenti - Akademia Kulinarna, ul. Chodkiewicza 22, Gdańsk
kasy Kina Neptun – ul. Długa 57, Gdańsk
portal eBilet.pl

Wrocław
MIEJSCE:
Hotel Monopol Wrocław, ul. Heleny Modrzejewskiej 2, Wrocław

OPIS:
Wytrawną kolację dla gości przeglądu przygotują w Hotelu Monopol Justyna Słupska, Łukasz Budzik i Jakub Gutek.

Menu:
- wytrawny makaronik
- mule z pieca, sos beurre blanc, sałatka z fenkuła i musztardowca
- ballotine z kaczki i kasztanów, pureé z dyni, smażone borowiki, ciemny sos
- kozi ser marynowany w czerwonym winie, ciastko orzechowe, galaretka z porzeczek

BILETY DO KUPIENIA:
kasy Kina Nowe Horyzonty - ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław
na stronie kina www.kinonh.pl
ZAMKNIJ [×]

Ta witryna używa plików cookie. Kontynuując przeglądanie strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.