Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_p7tab02m2obfm0gfi9874kj5en, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Rabarbar zapiekany pod migdałową kruszonką

przesłał(a) Agnieszka

składniki

  • Składniki:
  • Rabarbar ( można dorzucić dowolne owoce jakie akurat mamy w lodówce : jabłka, truskawki, maliny itp. )
  • 2 łyzki budyniu w proszku
  • 2 łyżki cukru (opcjonalnie)
  • Kruszonka migdałowa:
  • 100g migdałów
  • 100g masła
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl cukru pudru

Owoce obrać, przekroić na kawałki, jesli są bardzo kwaśne, posypać cukrem. Dodać budyń w proszku i wymieszać.

Do pojemnika malaksera wsypać migdały i dość drobno je zblendować (nie na mąkę). Dodać pozostałe składniki kruszonki i pulsując, połączyć wszystko tak, żeby powstały grudki.

Naczynia żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć owoce. Kruszonkę rozsypać na wierzchu.

Piec w temp. 180-200 stopni przez ok. 20-30 min

Można podawać na zimno i na gorąco.