Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_q9bkr59ul64jg8jtni55hvrlmp, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Zielone babeczki migdałowe z awokado

przesłał(a) Paulina

składniki

  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3/4 szklanki mąki migdałowej
  • 1/4 szklanki drobnej kaszki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki miękkiego masła Lurpak
  • kilka łyżeczek stevii w proszku
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/3 szklanki mleka migdałowego
  • 1 miękkie awokado, rozgniecione na papkę

Suche składniki wymieszać. Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno po jajku. Wlać ekstrakt waniliowy i ucierać na puszystą masę. Następnie wmieszać część suchych składników, dodać melko migdałowe, a następnie resztę suchej mieszanki. Wszystko wymieszać delikatnie. Przełożyć połowę masy do foremek na muffiny lub babeczki, po czym do reszty wymieszać rozgniecione awokado. Uzupełnić foremki do pełna i wymieszać delikatnie, żeby obie masy leko się połączyły. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 45 minut lub do "suchego patyczka".